תיקון 190
לפניכם המרכיבים הייחודיים המעניקים יתרון להשקעה בקופת גמל תחת תיקון 190. אפשרות מעניינת במיוחד עבור אנשים סמוך לגיל 60 עם נזילות כספית, המחפשים דרך טובה להשקעת כספם.
בשנת 2012, משרד האוצר הפך את ההפקדה לקופת גמל לאטרקטיבית. ע"ח תיקון 190 לפקודת מס הכנסה שלמעשה מגדיל את מגוון הפטורים מתשלום מס על קצבת הזקנה. ואנחנו נסביר :
הכסף שהופקד באופן זה ניתן למשיכה לאחר גיל 60, ואפשר למשוך אותו באחת משתי הדרכים הבאות:
כקצבה חודשית, שהיא פטורה ממס לכל החיים.
כמשיכה חד פעמית, במקרה זה נגבה מס רווח הון של 15% נומינלי.
לפניכם המרכיבים הייחודיים המעניקים יתרון להשקעה בקופת גמל תחת תיקון
- תנאי הסף למשיכת כספים מקופת גמל לפי תיקון 190
- העמית עבר את גיל 60.
- העמית מקבל קצבה חודשית העולה על סכום הקצבה המזערית על פי דין. כלומר, כ-4,850 ש"ח בחודש (נכון לשנת 2023).
- מס מופחת על רווחים נומינליים, שהוא 15%, בניגוד למס של 25% על רווחים ריאליים שנהוג במכשירי השקעה אחרים. זו יתרון ניכר בתקופה של אינפלציה נמוכה.
- דמי ניהול נמוכים יותר לעומת אפיקי השקעה אחרים, המקנים לך השקעה בעלת תמורה גבוהה.
- ניידות ואפשרות לשינוי מסלולי ההשקעה בכל עת, מבלי לחוות אירוע מס.
- יתרון מיסוי בניירות ערך: בהשקעה דרך קופת גמל אין תשלום מס על דיבידנדים וריביות המשולמות בגין החזקה בני"ע בישראל.
- פיזור השקעות מרובה שמציע יציבות עקב ההשקעה במגוון רחב של מוצרים ובשוקים בארץ ובחו"ל. זה כולל אפשרות להשקיע בני"ע סחירים ובנכסים לא סחירים כמו נדל"ן מניב ותשתיות, שאינם נגישים לך באמצעות האפיקים המסורתיים.
- פתרונות ייחודיים להורשה בין דורית: שמירה על התנאים בקופה בעת מעבר הקופה ליורשים, כך שאלה יוכלו למשוך את הכסף בקופה ללא תשלום מס רווח הון במקרה פטירת העמית לפני גיל 75; ובתשלום מס רווח הון בשיעור 15% מהרווח הנומינלי, אם מקרה הפטירה חל לאחר גיל 75.
לסיכום
דרך מצוינת להכין את עצמך לעתיד כלכלי נבון לאחר פרישה. עם האפשרות להשקיע ולחסוך לטווח הארוך, הגמישות למשוך את הכספים בכל זמן, ויתרונות המיסים המשמעותיים, ייתכן וזה הפתרון המתאים ביותר עבורכם.